Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Συνεργασία της Αττικό Μετρό με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Συνεργασία της Αττικό Μετρό με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε εχθές στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.Ε./Μετρό Θεσσαλονίκης, με θέμα τη συνεργασία της Εταιρείας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θεσσαλονίκης, για τους χώρους στάθμευσης στις εκτάσεις του Α.Π.Θ., όπως επίσης το σχεδιασμό και την υλοποίηση εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών παρεμβάσεων και δρώμενων στις περιοχές των εργοταξίων του Μετρό, με σκοπό την αισθητική τους βελτίωση και την φιλοξενία εκδηλώσεων πολιτιστικού περιεχομένου.

Επιδίωξη της Αττικό Μετρό/ Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι, η διευκόλυνση λειτουργιών της πόλης και της Πανεπιστημιούπολης, καθώς και η συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα για την αξιοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινού της δυναμικού προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας της Αττικό Μετρό/Μετρό Θεσσαλονίκης με τους φορείς της πόλης, μετείχαν από πλευράς Α.Π.Θ.: Ο Αντιπρύτανης καθ. Γιάννης Παντής, ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών καθ. Δημήτρης Ναζίρης οι Πρόεδροι των Τμημάτων Εικαστικού, Μουσικού και Θεάτρου καθ. Ξενοφών Σαχίνης, Εύη Νίκα- Σαμψών και Έφη Σταμούλη, οι καθ. Απόστολος Βέττας και Γιώργος Διβάρης, όπως επίσης ο καθ. της Πολυτεχνικής Σχολής Σπύρος Σπαταλάς και ο μηχανικός της τεχνικής υπηρεσίας Μιχάλης Χαλβατζόγλου.

Από τον Δήμο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν η κα. Αικατερίνη Δαναδιάδου από τη Δ/νση Μελετών και ο κ. Σταύρος Αναστασιάδης από τη Δ/νση Κατασκευών.

Την Αττικό Μετρό εκπροσώπησε ο Διευθυντής Έργων Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ενώ επίσης μετείχαν τα στελέχη του Μετρό Θεσσαλονίκης Κατερίνα Καρέλα, Μάρα Ταμπάκη και ‘Aννη Καρολίδου .

Στο επόμενο διάστημα και στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, θα διαμορφωθούν οι δυνατές παρεμβάσεις σε σταθμούς του Μετρό, τόσο σε άμεσο χρόνο , όσο και μεσο-μακροπρόθεσμα, έτσι που αφ’ ενός να καταγραφεί η επιστημονικά/ τεχνικά και ιστορικά σημαντική εξέλιξη του έργου και, αφ’ ετέρου να αναδειχθεί η ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης.

AM_Press_02.09.2011_LG

WCAG