Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014, η συναυλία που συνδιοργάνωσαν η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ο σταθμός πλημμύρισε με ήχους του Μότσαρτ σε μια συναυλία που κέρδισε τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι Μετρό και Πολιτισμός μπορούν να συνυπάρχουν.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε ότι η συναυλία της ΚΟΘ στο σταθμό Πανεπιστήμιο, αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολο έργο είναι το μετρό. Έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την πρωτοβουλία και ζήτησε να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλους σταθμούς του μετρό.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, σημείωσε ότι ο Πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σε λίγα χρόνια θα απολαύσουμε μια ανάλογη συναυλία στο σταθμό Βενιζέλου.
Ο Πρόεδρος της ΚΟΘ και μέλος του δ.σ. της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο φορέων, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να ακουστεί ο μαγικός ήχος της κλασσικής μουσικής από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε έναν σταθμό Μετρό. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κόσμος που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία, διαπιστώνει ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι 13 τρύπες, αλλά έργο με εξέλιξη.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας, υπογράμμισε ότι με αφορμή τη συναυλία παντρεύεται «η Τεχνολογία με τον Πολιτισμό» και τόνισε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ο ίδιος τόνισε ότι έχοντας επιλύσει όλα τα τεχνικά προβλήματα του έργου και με τη βοήθεια όλων των φορέων, το Μετρό θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του 2018.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού της πόλης για την πρόοδο του έργου, ο σταθμός Πανεπιστήμιο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Περισσότεροι από 1.000 Θεσσαλονικείς έσπευσαν να ξεναγηθούν στο σταθμό του Μετρό της Θεσσαλονίκης με το μεγαλύτερο βάθος (35 μέτρα), που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα.