Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
Θεσσαλονίκη Απρίλιος 2024
  • Σταθμός Ν.Σ.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης χαλύβδινων επενδύσεων  και οι δοκιμές του συστήματος διανομής χαμηλής τάσης.  Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων στο δυτικό φρέαρ, ηλεκτρολογικών συνδέσεων πινάκων κίνησης των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού/κλιματισμού, καθώς και συνδέσεις καλωδίων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου. Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων πυρανίχνευσης και ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων των πινάκων φωτισμού, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος αερισμού σηράγγων.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού των τηλεπικοινωνιών και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ολοκλήρωσης των συστημάτων φωτισμού και αερισμού / κλιματισμού. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του συστήματος διανομής χαμηλής τάσης και οι δοκιμές του εξοπλισμού του αντλιοστασίου του σταθμού.
  • Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του συστήματος διανομής χαμηλής τάσης καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης πεζοδρομίων στο επίπεδο της οδού. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατασκευής ψευδοροφών στον σταθμό, χρωματισμών, αρχιτεκτονικών εργασιών πρώτου σταδίου στη νότια πρόσβαση, καθώς και εργασίες εφαρμογής υποστρώματος STO στον σταθμό. Συνεχίζονται οι  εργασίες για την ανέγερση της πεζογέφυρας του αρχαιολογικού χώρου, εργασίες εγκατάστασης του συστήματος αερισμού / κλιματισμού, εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης, του συστήματος πυρανίχνευσης και του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού των φρεάτων αερισμού σηράγγων, συνδέσεων πινάκων φωτισμού και κίνησης, καθώς και εργασίες εγκατάστασης σχαρών, καλωδίων, φωτισμού και κατασκευής γειώσεων καθώς και οι εργασίες επανατοποθέτησης και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων / ενοτήτων στο επίπεδο -1.
  • Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, οι δοκιμές του συστήματος διανομής χαμηλής τάσης, του εξοπλισμού του αντλιοστασίου, καθώς και οι δοκιμές του εξωτερικού ανελκυστήρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες καλωδιώσεων και συνδέσεων του συστήματος φωτισμού, συνδέσεων πινάκων κίνησης και εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καθώς και δοκιμές των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού / κλιματισμού.
  • Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής των στεγάστρων στο επίπεδο της οδού, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΦΛΕΜΙΝΓΚ: Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ: Βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του στεγάστρου της πρόσβασης (τοποθέτηση αλουμινίων), οι εσωτερικές δοκιμές των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου και αυτόματης κατάσβεσης με αέριο, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης της επιφάνειας οδού, εσωτερικές δοκιμές του συστήματος αυτόματης κατάσβεσης με αέριο καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικές δοκιμές του συστήματος αυτόματης κατάσβεσης με αέριο καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
  • Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ολοκλήρωσης της εγκατάστασης και έλεγχοι του συστήματος πυρανίχνευσης, εσωτερικές δοκιμές του συστήματος αυτόματης κατάσβεσης με αέριο καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:

  • Κτηριακό Συγκρότημα Ι: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εφαρμογής πολυουρεθανικής βαφής δαπέδων στα συνεργεία.
  • Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Συνεχίζονται οι εργασίες χρωματισμών, αλουμινοκατασκευών, κατασκευής ψευδοροφών, τοποθέτησης καλωδίων του συστήματος διανομής, φωτισμού και αυτόματου ελέγχου κτηρίου, εργασίες συνδέσεων του εξοπλισμού αδιάλειπτης παροχής ισχύος, τοποθέτησης αεραγωγών και κατασκευής μονώσεων σωλήνων κλιματισμού, τοποθέτησης στομίων του συστήματος αερισμού/κλιματισμού, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καλωδιώσεων του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες δοκιμών και θέσης σε λειτουργία.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG