Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Υπογραφή της σύμβασης του έργου ” Συνοδά υποστηρικτικά έργα του σταθμού “Νέα Ελβετία” του Μετρό Θεσσαλονίκης”

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • Υπογραφή της σύμβασης του έργου ” Συνοδά υποστηρικτικά έργα του σταθμού “Νέα Ελβετία” του Μετρό Θεσσαλονίκης”

Υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη η συμπληρωματική σύμβαση για την υλοποίηση έργων προσβασιμότητας πεζών και οχημάτων στο σταθμό του Μετρό «Νέα Ελβετία» και τη δημιουργία σύγχρονου συγκοινωνιακού κόμβου που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου σταθμού.

Υπογραφή της σύμβασης του έργου " Συνοδά υποστηρικτικά έργα του σταθμού "Νέα Ελβετία" του Μετρό Θεσσαλονίκης

Τη σύμβαση υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.» κ. Νίκος Κουρέτας και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Αναδόχου κοινοπραξίας AIASA και Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές κ. Νίκου Ταχιάου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρι Μπίλλια και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης  κ. Στέλιου Αγγελούδη

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή του αδιάνοικτου τμήματος της οδού Μιχαήλ Ψελλού, μήκους περίπου 500 μ., την αναδιαμόρφωση των εκατέρωθεν κόμβων σύνδεσής της με το υπόλοιπο κεντρικό οδικό δίκτυο και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Σταθμού Μετεπιβίβασης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,47 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την εμπορική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ  της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.» κ. Νίκου Κουρέτα για την υπογραφή της σύμβασης  ” Συνοδά υποστηρικτικά έργα του σταθμού “Νέα Ελβετία” του Μετρό Θεσσαλονίκης”.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG