Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
Θεσσαλονίκη Μάιος 2024

Σταθμός Ν.Σ.Σ.: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης υπερυψωμένων δαπέδων στους τεχνικούς χώρους, οι εργασίες τοποθέτησης των ψευδοροφών, οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις των πινάκων κίνησης των συστημάτων αερισμού σηράγγων και αερισμού/κλιματισμού, οι συνδέσεις καλωδίων του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, η εγκατάσταση του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης στην επιφάνεια της οδού, καθώς και εργασίες δοκιμών του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης γρανιτών στα στηθαία των απολήξεων των προσβάσεων, εγκατάστασης των εξωτερικών ρολών ασφαλείας, οι εργασίες εγκατάστασης των συστημάτων φωτισμού, ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καθώς και η εκκίνηση των ανεμιστήρων του συστήματος αερισμού σηράγγων. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των κυλιομένων κλιμάκων στη βόρεια και τη νότια πρόσβαση. Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κατασκευής ψευδοροφών στον σταθμό, τοποθέτησης γρανιτών στη νότια πρόσβαση, εργασίες εφαρμογής υποστρώματος STO στον σταθμό, καθώς και εργασίες ανέγερσης της πεζογέφυρας του αρχαιολογικού χώρου. Βρίσκονται, επίσης, σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων/ενοτήτων στο επίπεδο -1 και στις προσβάσεις.
Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καλωδιώσεων και συνδέσεων του συστήματος φωτισμού, των συνδέσεων των πινάκων κίνησης και του εξοπλισμού του συστήματος αυτόματου ελέγχου κτηρίου, καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των εξωτερικών επενδύσεων στα τοιχία της νότιας πρόσβασης, οι εργασίες φύτευσης και εγκατάστασης του συστήματος άρδευσης καθώς και οι τελικοί χρωματισμοί. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Ολοκληρώθηκαν οι τελικοί χρωματισμοί καθώς και οι εργασίες φύτευσης και εγκατάστασης του συστήματος άρδευσης και βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των στεγάστρων στο επίπεδο της οδού, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της εξωτερικής περίφραξης με διάτρητα πανέλα και βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικοί χρωματισμοί, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΦΛΕΜΙΝΓΚ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ: Ολοκληρώθηκαν οι τελικοί χρωματισμοί και η απομάκρυνση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του στεγάστρου της πρόσβασης, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης επιφανείας οδού καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απομάκρυνσης του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ολοκλήρωσης των ψευδοροφών, καθώς και οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης και ελέγχου του συστήματος πυρανίχνευσης και βρίσκονται σε εξέλιξη οι δοκιμές του συστήματος Αυτοματισμού και Ελέγχου Κτηρίου με το σύνολο των εγκατεστημένων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων.
ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:
• Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες χρωματισμών, αλουμινοκατασκευών, κατασκευής ψευδοροφών, τοποθέτησης καλωδίων του συστήματος διανομής, τοποθέτησης αεραγωγών και κατασκευής μονώσεων σωλήνων κλιματισμού, τοποθέτησης στομίων του συστήματος αερισμού/κλιματισμού, εγκατάστασης του συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ανίχνευσης μη εξουσιοδοτημένης εισόδου, καλωδιώσεων του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών, καθώς και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης.
• Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες δοκιμών και θέσης σε λειτουργία.

Print Friendly, PDF & Email
WCAG